ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ
26 άνθρωποι στον πλανήτη έχουν στα χέρια τους περιουσία ίση με τα εισοδήματα της μισής ανθρωπότητας!

23/1/2019

Η περιουσία δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 12% πέρυσι – ή 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα – ενώ 3,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι που αποτελούν το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας είδαν τον πλούτο τους να μειώνεται κατά 11%, αποκαλύπτει σήμερα η νέα έκθεση της Oxfam.

ΑΡΘΡΑ
Οι ενοικιαστές έχουν χειρότερη υγεία σε σχέση με τους ιδιοκτήτες

17/1/2019

Οι άνθρωποι που ζουν σε νοικιασμένο διαμέρισμα, έχουν μεγαλύτερο στρες και ενδείξεις χειρότερης υγείας σε σχέση με όσους ζουν σε δικό τους σπίτι (ιδίως αν είναι μονοκατοικία), σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, την πρώτη του είδους της.

ΑΡΘΡΑ
Οι θαλάσσιες σπηλιές αναπτύσσουν μια «λιτανεία των παρατυπιών»

17/9/2018

Μια ειδική έκθεση ελέγχου σχετικά με τις διαδικασίες που οδήγησαν στην βεβήλωση της περιοχής των θαλάσσιων σπηλαίων της Πέγειας στην Πάφο στη δυτική ακτή της Κύπρου έχει αποκαλύψει μια λιτανεία παρατυπιών.

ΑΡΘΡΑ
Διαταγή εκδίωξης εναντίον ενός υπο-μισθωτή

17/9/2018

Μία συμφωνία μίσθωσης ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ ιδιοκτήτη και μισθωτή, οι όροι του οποίου ισχύουν και για τη νόμιμη μίσθωση, εκτός από τη διάρκεια της μίσθωσης. μετά τη λήξη της αρχικής περιόδου μίσθωσης, η μίσθωση γίνεται νόμιμη και ο μισθωτής προστατεύεται βάσει του νόμου περί ελέγχου των ενοικίων

ΑΡΘΡΑ
Nομοσχέδιο για φόρο στα έσοδα από ενοίκια ακινήτων τύπου Airbnb στην Κύπρο

14/9/2018

Ένα νομοσχέδιο που σχεδιάστηκε για να ρυθμίσει και να φορολογήσει τα έσοδα από ενοίκια σε περίπου 40.000 βραχυπρόθεσμα ακίνητα Airbnb στην Κύπρο θα πρέπει να παρουσιαστεί σε σύνοδο ολομέλειας του κυπριακού κοινοβουλίου μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

ΑΡΘΡΑ
Αύξηση 14% σημειώθηκε τον μήνα Αύγουστο στις συναλλαγές ακίνητης περιουσίας

13/9/2018

Τι δήλωσε η Διεύθυνση Κτηματολογίου και Χωρομετρίας όσο αφορά τις συναλλαγές ακίνητης περιουσίας

ΑΡΘΡΑ
32,8% αύξηση από πέρσι ο αριθμός των οικοδομικών αδειών

12/9/2018

Ο αριθμός των οικοδομικών αδειών για την ανέγερση νέων κατοικιών στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 32,8% τον Ιούνιο του 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι που προβλέπει την κατασκευή 506 νέων κατοικιών.

ΑΡΘΡΑ
Σε καλό δρόμο η ανάπτυξη της μαρίνας στη Λάρνακα

12/9/2018

Η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας είναι πάλι σε καλό δρόμο και τα έγγραφα διαγωνισμού παραδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή, αφού το υπουργείο Μεταφορών αναίρεσε ότι το έργο αντιμετώπισε νομικές επιπλοκές

ΑΡΘΡΑ
Ο developer που έκανε ζημιά στον Συνεργατισμό

11/9/2018

Τα στοιχεία, αφορούν στην αναδιάρθρωση δανείων εκατομμυρίων ευρώ, ενός από τους πλέον προβληματικούς Ομίλους της πρώην Συνεργατικής, τόσο σε ότι αφορά το ύψος του δανεισμού του, όσο και με το σοβαρότατο έλλειμμα στις εξασφαλίσεις του.

ΑΡΘΡΑ
Συγκεκριμένα τα κριτήρια για τη δημιουργία ψηλών κτιρίων στη Λεμεσό

11/9/2018

Όλες οι αιτήσεις για ψηλά κτίρια εξετάζονται αυστηρά στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας και ενός βασικού κανόνα που αποτελεί προϋπόθεση για κάθε ανάπτυξη

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΑΡΘΡΑ')

Μεγάλοι Χορηγοί