Ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους υφιστάμενων οικοδομών λέει η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ με αφορμή την κατάρρευση κτηρίου

28/2/2019

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για τακτικότερους και αυστηρότερους ελέγχους των υφιστάμενων οικοδομών και λήψη μέτρων κατά των ιδιοκτητών που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών, με αφορμή το περιστατικό κατάρρευσης της διατηρητέας οικοδομής στη Λευκωσία.

 

Με αφορμή το περιστατικό κατάρρευσης της διατηρητέας οικοδομής την περασμένη Δευτέρα στη Λευκωσία, αλλά και μικρότερα περιστατικά που καταγράφηκαν πρόσφατα, η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. καταδικάζει τόσο την αδράνεια και την κωλυσιεργία από μέρους των ιδιοκτητών ακινήτων όσο και την εφαρμογή μέτρων από μέρους των Αρμοδίων Αρχών, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των πολιτών και η αποκατάσταση των οικοδομών που έχουν κηρυχθεί διατηρητέες.

Η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. τονίζει ότι η ασφάλεια και υγεία του κοινού πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και δεν μπορεί να συνεχίσει να αφήνεται στην τύχη.

«Είναι καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν προς επίλυση του θέματος και μέσα από συντονισμένες ενέργειες να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες στήριξης επικίνδυνων οικοδομών», αναφέρεται.

Προσθέτει ότι το οικονομικό κόστος, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ούτε να επικαλείται ούτε και να τίθεται πιο πάνω από το θέμα της ζωής και της ασφάλειας.

KΥΠΕ


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Μεγάλοι Χορηγοί