ΕΙΔΗΣΕΙΣΕκδήλωση στην Αγία Νάπα για την επιχειρηματική συνεργασία Κύπρου – Ινδίας

8/3/2019

Εκδήλωση για την επιχειρηματική συνεργασία Κύπρου – Ινδίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην Αγία Νάπα.

 Σε δελτίο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) αναφέρεται ότι το Επιμελητήριο διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Προοπτικές ανάπτυξης οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακών και Ινδικών επιχειρήσεων».

Την ημερίδα προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Αυγουστίνος Παπαθωμάς «ο οποίος αναφέρθηκε στην διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου – Ινδίας αλλά και την προσδοκία για ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών μεταξύ τους».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο, Ραγκάβα Κρισνασβάμι Ραγκαβάν, ο οποίος, μεταξύ άλλων, «εξήρε τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία επισφραγίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την επίσκεψη του Ινδού Προέδρου. Επίσης παρουσίασε την σημερινή οικονομική εικόνα της Ινδίας που» όπως είπε «αναβαθμίζεται συνεχώς και συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πρώτων στον κόσμο. Αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών συνεργιών μεταξύ Κύπρου – Ινδίας καθώς και των επιχειρηματιών».

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Εμπορικός ακόλουθος της Υπάτης Αρμοστείας της Ινδίας, Shuresh Sharma, «ο οποίος παρουσίασε το θέμα των προοπτικών ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ κυπριακών και ινδικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «ακολούθησε προβολή δύο μικρών φιλμ με συνεντεύξεις από Ινδούς επιχειρηματίες. Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι απηύθυναν ερωτήσεις στους ομιλητές και διεξήχθη συζήτηση για την πιθανότητα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των μελών του ΕΒΕΑ γενικά, αλλά και ειδικά των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Κατά τη συζήτηση «δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούσαν μέτρα προώθησης του τουριστικού ρεύματος από την Ινδία με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στην απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Ινδίας, αφού σήμερα η σύνδεση γίνεται μέσω Ισραήλ. 'Εμφαση δόθηκε επίσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη δυνατότητα επενδύσεων από και προς την επαρχία Αμμοχώστου και τις προοπτικές παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Κύπρο, ιδιαίτερα στις χρυσές παραλίες και τα πολυτελή ξενοδοχεία του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, από εταιρείες του Bollywood».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανάπτυξη και αξιοποίηση περιουσιών σε περιοχές που βρίσκονται μέσα στην έκταση που καλύπτουν οι Βρετανικές Βάσεις

13/3/2019

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου για την ανάπτυξη και αξιοποίηση περιουσιών σε περιοχές που βρίσκονται μέσα στην έκταση που καλύπτουν οι Βρετανικές Βάσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σειρά επαφών ΣΥΠΡΟΔΑΤ με κόμματα για το θέμα των μαζικών εκποιήσεων

12/3/2019

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στα πλαίσια των προσπαθειών του για αντιμετώπιση των μαζικών ιδιωτικών εκποιήσεων, ο Σύνδεσμος άρχισε σειρά επαφών προς ενημέρωση των κομμάτων. Κάνει λόγο για τεράστιο αυτό θέμα που δημιούργησαν οι Τράπεζες, επιδιώκοντας ξεπούλημα των περιουσιών των δανειοληπτών με ιδιωτικούς πλειστηριασμούς και αδιαφανείς τρόπους μεταβίβασης των ακινήτων, είτε μέσω Παραλήπτη/Διαχειριστή, είτε κατευθείαν στο όνομα τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδήλωση στην Αγία Νάπα για την επιχειρηματική συνεργασία Κύπρου – Ινδίας

8/3/2019

Εκδήλωση για την επιχειρηματική συνεργασία Κύπρου – Ινδίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην Αγία Νάπα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καλογήρου: Η αποτελεσματική εποπτεία θα καθιερώσει την Κύπρο τον πλέον ασφαλή και ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

7/3/2019

Όραμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) είναι να καθιερωθεί η κυπριακή κεφαλαιαγορά ως ένας από τους πλέον ασφαλείς, αξιόπιστους και ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς, τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της άσκησης αποτελεσματικής εποπτείας, η οποία θα διασφαλίζει την προστασία των επενδυτών και την υγιή ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκποιούνται ακίνητα όπου στεγάζονται ΜμΕ με διαδικασίες εξπρές, αναφέρει η ΠΟΒΕΚ

6/3/2019

Οι τράπεζες προχωρούν “με διαδικασίες εξπρές και εκβιαστικές μεθόδους στην εκποίηση ακινήτων στα οποία δραστηριοποιούνται μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, αναφέρει η ΠΟΒΕΚ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες και τα μηνύματα που φθάνουν κοντά της είναι συγκεκριμένες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καμπανάκι ΚΤΚ για τιμές κατοικιών στη Λεμεσό λόγω Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος

6/3/2019

Την ανάγκη στενής παρακολούθησης και εγρήγορσης αναφορικά με την πορεία των τιμών των κατοικιών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τιμών των διαμερισμάτων στη Λεμεσό, που ωθούνται ανοδικά λόγω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, επισημαίνει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ετήσια αύξηση 25% στα πωλητήρια έγγραφα τον Φεβρουάριο και μικρή αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων

5/3/2019

Ο αριθμός των πωλητήριων εγγράφων που κατατέθηκαν στα επαρχιακά γραφεία του Κτηματολογίου ανήλθαν τον Φεβρουάριο σε 834, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 25%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2018.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αρχισαν οι εργασίες ανάδειξης της αρχαίας Μονής της Αγίας Νάπας

5/3/2019

Ξεκίνησαν αρχές Μαρτίου και θα συνεχίσουν μέχρι τον Μάϊο του 2020 οι εργασίες ανάδειξης της αρχαίας Μονής της Αγίας Νάπας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμμετοχή Υφυπουργείου Τουρισμού στη μεγάλη έκθεση ΙΤB BΒερολίνου

5/3/2019

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin), η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ετήσια γεγονότα στον τομέα του τουρισμού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού για τα νομοθετήματα για τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

4/3/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την 1η Μαρτίου 2019 τα νομοθετήματα για τη ρύθμιση της Ίδρυσης και Λειτουργίας των Ξενοδοχείων και των Τουριστικών Καταλυμάτων

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')

Μεγάλοι Χορηγοί