Κλειδωνισμοί στον υποκατασκευή ουρανοξύστη ONE

16/1/2019

Απεργούν οι οικοδόμοι στον ουρανοξύστη ONE.

 

Σε απεργία κατέρχονται σήμερα 120 εργαζόμενοι του Πύργου ONE  στη Λεμεσό. Η κατασκευαστική εταιρεία προχώρησε σε απολύσεις 18 οικοδόμων την προηγούμενη εβδομάδα, οι οικοδόμοι που απολύθηκαν ήταν μέλη οργανωμένων συνδικάτων και η ενέργεια αυτή προκάλεσε  τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Όπως δήλωσε ο Οργανωτικός γραμματέας συντεχνίας οικοδόμων ΠΕΟ Λεμεσού Γιώργος Χριστοδούλου "είχαμε πληροφορίες ότι θα αντικατασταθούν με άτομα από τρίτες χώρες και μη μέλη των συνδικάτων. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε".

Συνεχίζοντας ο κ. Χριστοδούλου κατήγγειλε πως σήμερα η εταιρία έφερε στο εργοτάξιο 18 άτομα από τον Λίβανο χωρίς κάρτα εργασίας.

Η εταιρεία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμοι οι εργαζόμενοι που έφερε. Οι πληροφορίες της ΠΕΟ από το Υπουργείο Εργασίας δεν επιβεβαιώνουν το πιο πάνω.

Η διεύθυνση της εταιρείας ONE στη Λεμεσό, Pafilia Property Developersτηρεί σιγή ιχθύος για τα γεγονότα, αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο ουρανοξύστης ONE είναι το ψηλότερο παραλιακό, οικιστικό κτήριο στην Ευρώπη. Το έργο που βρίσκεται επί της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό αποτελείται από 37 ορόφους, 83 πολυτελή διαμερίσματα και ένα τριώροφο ρετιρέ, με πανοραμική θέα προς θάλασσα και βουνό.Έχει ύψος 170 μέτρα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Μεγάλοι Χορηγοί