Οι συνοικίες της δυτικής πλευράς της Λεμεσού παίρνουν ζωή

18/2/2019

Το 2019, είναι η χρονιά που θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομής στις υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες της Λεμεσού

 

Το 2019 θα είναι η χρονιά της δυτικής Λεμεσού. Μεγάλα και μικρά έργα που άρχισαν να υλοποιούνται ή που θα ξεκινήσουν την χρονιά που διανύουμε, θα μεταμορφώσουν τις υποβαθμισμένες κεντρικές συνοικίες της δυτικής πλευράς της πόλης. Οι περιοχές του Αγίου Αντωνίου και του Αγίου Ιωάννη, έχουν μετατραπεί ήδη σ΄ ένα απέραντο εργοτάξιο, με πέντε έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη και ακόμη πέντε σε σημείο εκκίνησης. Ραχοκοκαλιά τον έργων που εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος αστικών παρεμβάσεων «Λεμεσός 2020», για την αναζωογόνηση της περιοχής, είναι η ανάπλαση του κύριου οδικού άξονα που την διασχίζει, της Μισιαούλη και Καβάζογλου.

Το έργο, προϋπολογισμού 5,2 εκ. ευρώ, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια. Το δεύτερο έργο που βρίσκεται υπό εξέλιξη είναι η ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος στο παλιό λιμάνι και της οδού Ερμού, που μετατρέπεται σε πεζόδρομο. Το έργο, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Τον Οκτώβριο ξεκίνησε και η ανάπλαση της πλατείας Φιλελλήνων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημιουργία του Πράσινου Περιπάτου μαζί με το έργο της βελτίωσης όψεων κτιρίων της περιοχής του Αγίου Αντωνίου, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, έχοντας ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες. 

Έπεται συνέχεια
Μέχρι το Απρίλιο αναμένεται επίσης η έναρξη του έργου επέκτασης του γραμμικού πάρκου Γαρύλλη κατά μήκος των οδών Παλλάδος, Δημοκρατίας και Αλεξανδρείας μέχρι το Καρνάγιο, το οποίο έχει ήδη κατακυρωθεί. Το έργο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ποδηλατοδρόμο, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, φυτεύσεις και νέο φωτισμό. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών είναι περίπου 2 χρόνια. Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει και η ανάπλαση της πλατεία Αναγεννήσεως, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τον Φεβρουάριο υποβλήθηκαν οι προσφορές, για ακόμη ένα σημαντικό έργο που θα υλοποιηθεί στην περιοχή, αυτό της αποκατάστασης των τριών δημοτικών πολυκατοικιών της Μισιούλη και Καβάζογλου, οι οποίες θα μετατραπούν σε Δημοτικό Πολυλειτουργικό Κέντρο. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών είναι δυο χρόνια, με προϋπολογισμό τρία εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, τον ίδιο μήνα, προκηρύχτηκαν οι πρόσφορες για την δημιουργία του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων στην οδό Φιλελλήνων στον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το κοινωνικό παντοπωλείο. 

Περιβαλλοντικές Γειτονιές
Τον Μάρτιο θα προκηρυχτεί και η προσφορά για την πρώτη περιβαλλοντική γειτονιά της Λεμεσού, που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Ομονοίας - Ζακακίου. Το έργο που θα αρχίζει να υλοποιείται το δεύτερο εξάμηνο του 2019, εξασφάλισε ήδη το πράσινο φως από τον Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών. Στόχος του είναι η δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος, όπου οι κάτοικοι  θα μετακινούνται με ασφάλεια και η χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου θα αποθαρρύνεται. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Μεγάλοι Χορηγοί